Home MCQ Uncategorized

Biology Support and Movement Chapter No.2 Online MCQs 2nd Year

Biology MCQs 2nd Year Chapter No. 2 Support and Movement, FSc, Grade 12th, Second Year Multiple Choice Questions, Medical College ( MDCAT ) , ECAT & University Admission Entry Test Exams Online Preparation, Chapter Wise Questions Answers Quiz Notes in Pdf Download, All Old Board Papers included, All Queries reply within 24 Hours. Click here to Contact us for any Query/Question regarding Exams.

Biology
Support and Movement
Chapter No. 2
Second Year
Multiple Choice Questions
Note : All MCQ’s selected in this test are from OLD F.Sc. board , UHS and PMC(Pakistan Medical Commission) Islamabad Papers.

MCQ’s GRADE 12 – BIOLOGY CHAPTER NO. 02 Support and Movement








Book Name :  Biology
Chapter No. 02
Chapter Name :  SUPPORT AND MOVEMENT
Total MCQ from Text Book :  341
Book Version  :
2022

Published By : Punjab Text Book Board Lahore
Approved By : Govt of the Punjab and Federal Ministry for Education
Test Type : MCQ’s
Exam conduct By : Inter Board of Sindh, KPK, Balochistan, AJK, Gilgit Baltistan, Punjab & Federal
Class / Grade  : 12th ( F.Sc. Intermediate)
Total Marks : 341
Total Time :  170 minutes

1. The displacement of animals from one place to another place is known as

  • Movement
  • Migration
  • Locomotion
  • Mortality

Answer:
Locomotion

2. The movement in animals requires which of the following properties

  • Propulsion
  • Support
  • Stability
  • All

Answer:
ALL




3. In plants, which are involved in testa formation

  • Selereids
  • Trachea
  • Tracheids
  • Sclerenchyma

Answer:
Selereids

4. The cell in plants that provides support is

  • Collenchyma
  • Sclerenchyma
  • Parenchyma
  • Collenchyma & Sclerenchyma

Answer:
Collenchyma & Sclerenchyma




5. In most terrestrial plants, the major mechanical stress is imposed by

  • Gravity
  • Ascending water
  • Wind kci
  • Turgor pressure

Answer:
Wind kci

6. The long and cylindrical sclerenchyma cell that may be present in the form of solid bundles in xylem or as bundle caps is

  • Fibers
  • Sclereids
  • Vessels
  • Sieve cells

Answer:
Fibers



7. In the adult plants, the supporting cells are the;

  • Collenchymatous cells
  • Parenchymatous cells
  • Sclerenchymatous cells
  • None of these

Answer:
Sclerenchymatous cells

8. The living cells of the epidermis, cortex and pith of the plant stem take in water by;

  • Imbibitions
  • Plasmolysis
  • Osmosis
  • Diffusion

Answer:
Osmosis




9. The collenchymatous cells are highly lignified and are found in the;

  • It is part of petiole
  • It has large intercellular space
  • It is for rapid leaflet movements
  • It is for tropic movements

Answer:
It has large intercellular space

10. Secondary growth occurs due to cell division in;

  • Phototropic
  • Photonastic
  • Phototactic
  • All of these

Answer:
Phototactic

Girl in a jacket

B.Ed & M.Ed [MCQ's]

GENERAL KNOWLEDGE [MCQ's]



Grade / Class 10 [MCQ's]

Grade / Class 9 [MCQ's]

Related posts

Financial Aid in Lieu of Medical Reimbursement Claims decision Lahore High Court

user

55-Volunteers for awareness of Safety measures for COVID-19 in Rahim Yar Khan

user

PACT successfully distributed more than Rs.4m in Flood Areas

user
error: Content is protected !!